Stoelmassage voor bedrijven

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun werknemers op het werk stoelmassage aan te bieden.

Als incentive, tijdens een piekperiode of als stresspreventie. Een goede beslissing! Stoelmassage is immers een efficiënte manier om stress te verlagen en stress gerelateerde klachten te verlichten en te voorkomen. Naast de gekende aanpak tegen ziekteverzuim: teambuilding, aanpak van pestgedrag, verbeteren van de werkomstandigheden…, richt stoelmassage zich op de stressbestendigheid van uw werknemers.

Een paar minder leuke cijfers:

 • Ziekteverzuim in België lag in 2010 op ca 6 %
 • Directe kost per ziektedag  wordt geraamd op 8,6 % van het maandloon (patronale kosten inbegrepen), vermenigvuldig dit met 2,5 tot 3 als je ook rekening houdt met de indirecte kosten en lasten
 • 60 % van de klachten wordt gerelateerd aan stress

Een paar positieve cijfers:

Massage:

 • Massages zorgen bij 80 % van de mensen voor een daling van de klachten
 • 58 % ervaart na massages een stijging van de levenskwaliteit
 • 79 % ervaart een stijging van de mentale gezondheid
 • 64 % van de werkenden is minder afwezig op zijn werk
 • Bron: Evaluation of a CAM pilot project in Northern Ireland (2008)

Stoelmassage:

 • Stoelmassage verhoogt de alertheid: wiskundige berekeningen worden sneller (50 %) en juister (50 %) gemaakt 
 • Werknemers die regelmatig een stoelmassage krijgen zijn minder moe en staan positiever in het leven: angstgevoelens, depressiescores en jobstress dalen merkbaar. De invloed van het parasympatisch zenuwstelsel (dat voor ontspanning zorgt) wordt duidelijk geactiveerd.
 • Bron: Massage therapy reduces anxiety and enhances eeg pattern of alertness and math computations (International Journal of Neuroscience 1996)

Stoelmassage is specifiek voor bedrijven ontwikkeld.

Stoelmassage is toegankelijk, wordt gekleed en op een ergonomische stoel uitgevoerd. Stoelmassage is overal en op elk moment in te passen. En wij komen naar u toe waar en wanneer het u past. Bovendien wordt stoelmassage zeer gewaardeerd door uw werknemers. 75 tot 80 % van de werknemers neemt deel aan de stoelmassages, hiermee scoort stoelmassage als tool in de strijd tegen stress heel hoog in vergelijking met andere middelen zoals fitnessabonnementen, bewegingsprogramma’s en dergelijke.

Stoelmassage neemt slechts 15 à 20 minuten tijd in beslag maar in die korte tijd worden die delen van het lichaam waar stress zich vast zet, grondig behandeld. En na het ontspannende deel volgt nog een kort revitaliserend deel zodat de werknemer niet alleen ontspannen maar ook fris terug aan het werk kan. Stoelmassage werkt zowel preventief als probleemoplossend.

De kosten voor een regelmatige stoelmassage in uw bedrijf zijn verwaarloosbaar in vergelijking met de opbrengsten.

Stoelmassage is zijn geld meer dan waard.

Voor bedrijven met meer dan 20 werknemers komen we graag een gratis demonstratie en/of powerpointpresentatie geven. De kosten/batenanalyse van stoelmassage overtuigt je meteen.

3M-logoaxa-logoBelgium_VRTrh-customerLogoIBMACCENT-JOBSlevis_logo_verLogo_ExxonMobilsandoz_rgbECOVERDell-logotelenet-logoLogo-INGikea-logologo-graydonLogo-DeltaLloydOmega-Pharmauncle-ben's

SHIATSU TOUCH

Heiken 8
2520 Ranst (Antwerpen)
België

Tel: +32 (0)477 34 65 61
E-mail: info@shiatsutouch.be